Gorredijk

Terug naar boven

Ton Baaston_baas_.jpg
Ton Baas (Midwolda, 31 augustus 1946) is een Nederlands politicus van de VVD.

Baas was als inwoner van Oldeholtpade bestuurslid bij de lokale omroep Radio Weststellingwerf Centraal en manager bij de bierbrouwerij Interbrew voor hij in 1995 lid werd van de Provinciale Staten waar hij fractievoorzitter was. In 2003 werd hij gedeputeerde in welke functie hij onder ander Milieu, Provinciale Waterstaat en Verkeer en Vervoer in portefeuille had. Toen Sicko Heldoorn in 2007 vertrok als burgemeester van Opsterland om die functie in Assen te gaan vervullen volgde Baas hem gedurende een half jaar op als waarnemend burgemeester.

Enkele maanden later werd hij waarnemend burgemeester van Dongeradeel wat hij bleef tot januari 2009. In maart van dat jaar werd Baas opnieuw benoemd tot waarnemend burgemeester; dit keer in Boornsterhem nadat de burgemeester daar samen met alle wethouders was opgestapt vanwege financiële problemen. Op 1 januari 2014 werd bij een gemeentelijke herindeling die gemeente opgeheven.

Ton Baas werd op 31 oktober 2014 benoemd tot waarnemend burgemeester van Midden-Drenthe. Baas volgde Jan Broertjes op, die niet terugkeerde als burgemeester. Broertjes maakte een dag eerder bekend af te zien van herbenoeming. Aanleiding was een kritisch rapport over het sociale beleid van Midden-Drenthe. Tot het moment dat Midden-Drenthe een nieuwe Kroonbenoemde burgemeester heeft, naar verwachting medio 2015, zal Baas naar verwachting in Midden-Drenthe blijven.

Meer foto’sLaatste foto’s